Acvariul CMS Shallow Reef – 222 Litri

Ne face mare placere sa va anuntam ca am scos prototipul acvariului CMS SR-222 (Shallow Reef)!!!

Primul acvariu marin, destinat categoriei Plug n Play si nu numai, care va putea satisface atat pe cei ce doresc un acvariu limitat ca dimensiuni dar cu o oferta de posibilitati nelimitata!

Am construit acest acvariu pentru a putea oferi o casa atat pentru pesti si nevertebrate, cat si pentru coralii moi si duri. Si de asemenea pentru a oferi un mediu stabil din punct de vedere biologic si chimic ce sta pe o filtrare performanta si completa.

 

Sistemul este format din 3 bazine separate (acvariul, sumpul si refugiul) pe care vi le prezentam mai jos.

Acvariul:

Dimensiuni: 630 mm / 500 mm / 450 mm (L / l / h) – 141 Litri

Sticla de 8mm si fund dublu pentru cel mai ridicat grad siguranta.

Gaura pentru overflow la 40 mm de buza superioara a acvariului.

Nivelul apei si debitul curgerii poate fi reglat cu ajutorul fitingul prin care se scurge apa in sump/refugiu ( inaltime minima coloana apa 38 cm / inaltime maxima coloana apa 45 cm)

 

Sumpul:

Dimensiuni: 400 mm / 400 mm / 400 mm (L / l / h) – 64 Litri

Impartit in 4 camere de dimensiuni inegale (2 camere mici, una pentru skimmer si una pentru pompa de recirculare si doua camere mari pentru materiale filtrante si reactoare).

Inaltimea celui mai mare despartitor ajunge la 26 cm de fundul bazinului.

 

Refugiul:

Dimensiuni: 160 mm / 380 mm / 280 mm (L / l / h) – 17 Litri

Refugiul este conceput pentru a putea sustine atat un Deep Sand Bed (DSB) cat si o cultura de macroalge / mangrove.

Apa ajunge in refugiu printr-un T din scurgerea principala iar din acesta cade printr-un overflow in sump in camera pompei.

Refugiul este separat de sump si poate fi iluminat. 

 

Standul:

Dimensiuni: 630 mm / 500 mm / 750 mm (L / l /h)

Are un separator (respectiv picior de sustinere) care desparte camera sumpului de camera refugiului.

Are 5 gauri de 50mm prin care pot fi trecute furtunele, cablurile de alimentare si in care pot fi puse ventilatoare ce imbunatatesc circulatia aerului.

Poate fi customizat dupa preferinte (rafturi pe sine, inchidere cu cheie, culoare, etc.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puncte forte:

1. Lungimea acvariului

Acesta nu este un acvariu mare si greu de manevrat si nu ne impune o remodelare a camere dar in acelasi timp se potriveste la lungime cu majoritatea lampilor performante care au neoane T5 de 24w HO sau neoane T5 de 24w HO si becuri HQI. Acvariul ne permite sa tinem atat pesti cat si corali pretentiosi si astfel, nefiind constransi de dimensiuni mici, ne putem bucura de o varietate mai mare de vietuitoare.

2. Aspectul shallow (inaltimea mica / latimea mare)

O latime mare permite constructia hardscape-ului si a decorului nu numai pe plan vertical ci si pe plan orizontal (foarte frumos vizibil si de deasupra acvariului – in cazul unui acvariu open top) iar inaltimea mica a coloanei de apa va permite luminii sa penetreze si sa sustina atat plante de tip gazon (in cazul acvariului de apa dulce) cat si corali SPS si LPS (in cazul acvariului cu apa sarata.

3. Refugiu separat de sump

Cu ajutorul refugiului putem reduce nitritii, nitratii si fosfatii din acvariu, putem crea o zona in care copepodele si amfipodele se pot inmulti si putem stabiliza diferenta zi/noapte a PH-ului fara adaugarea unui echipament scump compus din (Butelie CO2, electrovalva, reductor, ph controller si reactor calciu – care sare de 1000 lei). In acest sens lumina este setata sa porneasca noaptea in refugiu in timp ce in acvariul de display ruleaza moonlight-ul. Acest lucru va porni fotosinteza macroalgelor care vor folosi CO2- ul din apa , stabilizand ph-ul.

4. Sumpul

Acesta nu numai ca va ascunde echipamentele dar va fi o zona excelenta pentru filtrarea mecanica, biologica si chimica a acvariului. Puteti adauga un skimmer performant, puteti adauga reactoare sau puteti pune materialele filtrante in refugiu in saculeti. Spatiul oferit este foarte bogat pentru materialele filtrante.

5. Standul

Are 5 gauri cu diametrul de 50mm (2 pot fi folosite pentru adaugarea de ventilatoare mici care circula aerul si din stand si nu permit cresterea umiditatii – in acelasi timp ajuta la scaderea temperaturii). Totodata standul separa zona refugiului de zona sumpului pentru a nu se dispera lumina decat acolo unde este nevoie de aceasta. Acesta poate fi customizat cu sertare glisante pentru depozitarea accesoriilor folosite in acvaristica iar cu ajutorul cheii va veti asigura ca cei mici nu au acces la reactivi sau la echipamentele din sump decat sub atenta dvs. supraveghere.

 

Echipamente ce pot fi folosite:

Skimmer Bubble Magus Nac 3, Nac 3+ sau Nac 3.5 Cone;

Pompa recirculare SunSun JHJ 1501;

Pompe valuri SunSun din gama JVP : JVP100A , JVP101A, sau altele din gama in functie de necesitati;

Accesorii filtrare mecanica: Suport ciorap, Ciorap nylon, Ciorap gros;

Lampa HSD-4x24wT5HO;

UV: CUV-207 , CUV-510;

Primul acvariu a fost deja pus in functiune de cateva zile si vom reveni cu poze reale in curand.

Acest model de acvariu poate fi facut pe comanda si pot fi aduse modificarile cerute de dvs..

Daca aveti intrebari sau sugestii ne puteti contacta aici pe blog sau pe email la office(at)accesorii-acvariu.ro

Ape limpezi si pline de vietuitoare!

 

Cu consideratie,

Echipa Accesorii-Acvariu.ro

2 thoughts on “Acvariul CMS Shallow Reef – 222 Litri

  1. Buna ziua 
    Cat ar costa de facut un astfel de acvariu cu stand plus refugiu si sump?
    Accesoriile le-am calculat si ies aprox. 1100 ron. La asta se adaoga vietati si piatra vie.

  2. Acvariul, sumpul, refugiul, standul, fitingurile si echipamentele insumeaza 2400 lei (se adauga  prize programabile, autocolant negru/albastru/albastru marin). Din pacate nu mai avem nici unul in stoc in acest moment (din cele 3 bucati initiale) dar putem face pe comanda. Se poate preda intr-o saptamana de la momentul platii avansului (20%) conform proformei dar recomandam ridicarea dupa doua saptamani pentru o uscare perfecta a siliconului sub instalatia noastra de ventilatoare.

     

    De asemenea in Bucuresti furnizam si apa de osmoza necesara setupului initial GRATUIT (cca. 200 litri) si apoi oferim contra cost apa necesara pentru schimburi, preparata cu sare seachem aquavitro (1.024) si imbogatita cu micro/macro elemente la un pret imbatabil. In felul acesta nu mai aveti nevoie de osmozor (cca 400 lei) si nici nu o sa stati in casa cu 2-3 litri de solutii (care ajung 150-300 lei) din care folositi 5-10 ml / saptamana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *