Review Acvariu Boyu TL550

       Fratele mai mare al acvariului Boyu TL450H . Dublu in volum si echipari. In acvaristica, intotdeauna, marimea conteaza. Un volum ridicat inseamna clar un echilibru biologic-chimic si o rezistenta mai mare a ecosistemului la socuri.

   Boyu TL550 este un acvariu turnat din sticla ultraclara, fara colturi si lipituri vizibile, complet echipat, iar echipamentele sunt ascunse in spatele refugiului.

Specificatii tehnice:

  • Dimensiuni: 510 L x 570 l x 670 H (mm);
  • Dimensiuni refugium:  490 L / 115 l / 500 H (mm) cu 4 compartimente (lungimi 130/115/115/130 mm);
  • Volum: 128L;
  • Iluminare: Doua lampi PL X 24 W, 10.000K incorporate in plexiglass si cu racitor din aluminiu care comunica cu cele doua ventilatoare silentioase;
  • Lumina de noapte: Moonlight LED;
  • Filtrare: Bio-filtrare prin 4 compartimente: pompa de apa (1400 L/h, 20W, Hmax. 1,2 m), inele ceramice, burete filtrant, bioballs incluse;
  • Incalzire: Incalzitor CB8300 de 100W;
  • Skimmer de proteine: WG-428: 100-200 L/h, 8W;
  • Filtru UV: 5W.

    TL550 este cel mai echipat model din seria TL550 a firmei Boyu. Acesta are cea mai puternica lampa, skimmer de proteine si incalzitor, iar materiale filtrante sunt incluse.

Capacul este foarte bine gandit nu numai punct de vedere sistemului de iluminat dar si dinpunct de vedere al accesibilitatii. Acesta poate fi deschis in 4 moduri. Fie in felul clasic, ridicat de tot la 90 de grade fie ridicat si sprijinit in picioare (alte 2 unghiuri posibile) dar acesta poate si sa gliseze si sa se duca cu totul in spatele acvariului (vezi imaginile rotunde albastre) pentru a ne inlesni accesul.

    Standuri.

 Singurul model pe piata este TLS550. Acvariul se aseaza perfect pe stand avand forma bazelor similara. Standul are un design foarte placut iar in sertar putem pune toate sticlutele de solutii, mancarea, testele de apa, prelungitorul si multe altele.

    Ce putem face cu un avariu TL550? Posibilitatile sunt nenumarate: fie mergem pe o varianta fish-only in care construim un rockscape pentru pesti si nevertebrate, fie merge pe o varianta mixta corali+pesti care va bucura privirea de fiecare data. Cert este un singur lucru: spatiul ne permite sa jonglam si sa transformam acvariul intr-un recif chiar la noi in sufragerie iar volumul ne asigura ca mediul creat pentru pesti va fi stabil si va ajuta unei dezvoltari armonioase.

Mai jos prezentam cateva specii de pesti care ii puteti creste in acvariu.

     Detii un acvariu TL550? Impartaseste-ne experienta ta cu acest acvariu aici.

Noi va dorim ape limpezi, fie ele dulci sau sarate!

Cu consideratie,

Echipa Accesorii-acvariu.ro

http://www.accesorii-acvariu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *